برای آشنایی با بازار کار صنایع غذایی در خارج از کشور باید ابتدا تعریفی از فرایندهای مهندسی صنایع غذایی در کشورهای پیشرفته ارائه کرد. بازار کار صنایع غذایی در خارج از کشور طیف وسیعی از فرایندها و عملیاتها را شامل میشود: از کاشت محصولات زراعی و باغی گرفته تا برداشت محصولات زراعی. البته بازار کار صنایع غذایی در خارج از کشور صرفا محدود به محصولات زراعی و باغی نیست، بلکه پرورش و ذبح دام، فرآورای مواد خام و تبدیلشان به محصولات غذایی، و امثالهم را نیز در بر میگیرد. برای ورود به بازار کار صنایع غذایی در خارج از کشور متقاضی باید در بخشی از این فرایندها و عملیاتها تخصص داشته باشد زیرا متخصص این حوزه، باید کار هدایت، نظارت و مسوولیت فنی واحدهای تولید و فرآورده های مختلف غذایی را بر عهده گیرد.
در یک تقسیمبندی کلی، میتوان تخصصهای مورد نیاز بازار کار صنایع غذایی در خارج از کشور را چنین طبقهبندی کرد:
- کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی
- عملیات فرآوری و تبدیل مواد غذایی
- کنترل کیفیت
- بهینهسازی خطوط تولید در کارخانهها
راه ورود به بازار کار صنایع غذایی در خارج از کشور
برای ورود به بازار کار صنایع غذایی در خارج از کشور باید ابتدا کشور هدف را مشخص کرد زیرا هر کشور برای اعطای مجوز کار به متقاضیان، اقتضائات، شرایط و قوانین خاص خود را دارد. برای مثال، کشور کانادا را در نظر بگیرید که یکی از کشورهای بسیار پرمتقاضی نزد ایرانیان است و همیشه به عنوان یکی از کشورهای محبوب مهاجرین شناخته میشود و متقاضیان، برای ورود به بازار کار صنایع غذایی در خارج از کشور همیشه کانادا را یکی از گزینههای اصلی خود در نظر میگیرند.
در همین مثال، یعنی کانادا، آنچه بیش از مدرک تحصیلی متقاضیان اهمیت دارد، دورهها و استانداردهای خاصی است که هر متقاضی باید گذرانده و داشته باشد و مدارک و گواهیهای مربوطه را به اداره مهاجرت کانادا ارائه نماید. به عنوان نمونههایی از گواهیها میتوان به گواهینامه HACCP و استانداردهای GLP، BRC و GMP اشاره کرد.
از سوی دیگر، اگر یک متخصص صنایع غذایی قصد ورود به بازار کار صنایع غذایی در خارج از کشور را داشته باشد با این نیت که در آنجا در پستهای مدیریتی مشغول به کار شود، نیاز به اخذ مجوز مهندسی حرفهای (چیزی شبیه نظام مهندسی ایران) خواهد داشت. معمولا مسئول بررسی صلاحیتها و اعطای مجوز به متقاضیان، وزارت کشاورزی، وزارت کار، یا وزارت یا ادارهی امور مهاجرت کشور مورد نظر است.
معمولا متقاضیانِ ورود به بازار کار صنایع غذایی در خارج از کشور صرفاً به دنبال اخذ مجوز کار موقت، یا اقامت موقت نیستند بلکه هدف نهاییشان اخذ اقامت دائم از کشور مقصد است. بنابراین کسانی که با هدف اخذ اقامت دائم و مهاجرت دائمی به کشور دیگر به دنبال ورود به بازار کار صنایع غذایی در خارج از کشور هستند باید با شرایط مهاجرت و اقامت دائم کشور مورد نظرشان نیز از همان ابتدا آشنا باشند.
در حال حاضر و با توجه به شرایط و قوانین مهاجرتی کشورهای دیگر و همچنین با عنایت به بازار کار صنایع غذایی در خارج از کشور میتوان گفت بهترین کشور مقصد برای مهاجرت مهندسین صنایع غذایی، کشور کاناداست و اخذ اقامت دائم کانادا برای این گروه از متقاضیان، سهلالوصول و ساده است. در همین راستا، اجازه دهید با برخی از روشهای اخذ اقامت دائم کانادا برای مهندسین صنایع غذایی آشنا شویم.
روشهای اخذ اقامت دائم کانادا برای مهندسین صنایع غذایی
الف) برنامه اکسپرس اینتری
اکسپرس اینتری، سامانهای است که اداره مهاجرت کانادا برای جذب نیروهای کار ماهر و متخصص از سایر کشورها و اعطای اقامت دائم کانادا به آنها طراحی کرده است. این سیستم، یک سیستم کاملاً امتیازمحور است که بر حسب فاکتورهایی که برخواهیم شمرد، به متقاضیان امتیاز میدهد و جمع امتیازات هر متقاضی، نهایتا معیار انتخاب وی برای اعطای اقامت دائم کانادا خواهد بود.
یکی از مشاغل مورد نیاز کشور کانادا که متقاضیانِ آن حوزه میتوانند با استفاده از سیستم اکسپرس اینتری موفق به دریافت اقامت دائم کانادا شوند رشتهی مهندسی صنایع غذایی است. سیستم اکسپرس اینتری کانادا کل مشاغل مورد نیاز این کشور را برحسب نیاز خود، طبقهبندی کرده و برای هر شغل، یک کد شغلی (معروف به ناک کانادا) مشخص ساخته است. ناکهایی که برای متخصصین صنایع غذایی در این سیستم تعریف شده است عبارتاند از:
- ناظر فرآوری مواد غذایی و نوشیدنی (ناک 9213)
- کنترل کننده فرآیند و اپراتورهای دستگاه، پردازش مواد غذایی و آشامیدنی (ناک 9461)
- آزمایش کنندگان و درجه بندی، فرآوری مواد غذایی و نوشیدنی (ناک 9465)
اما فاکتورهایی که موجب امتیاز در سیستم اکسپرس اینتری برای اخذ اقامت دائم کانادا میشوند عبارتاند از:
- سن
- تحصیلات
- سابقه کار
- برخورداری از پیشنهاد کار معتبر
- مهارت در یکی از دو زبان انگلیسی و فرانسوی
- انطباق پذیری
ب) روش کارآفرینی برای اخذ اقامت دائم کانادا
یکی از روش های ورود به بازار کار صنایع غذایی در خارج از کشور آن است که به عنوان کارآفرین، درخواست اقامت دائم کانادا بدهید. معنای کارآفرینی در سیستم مهاجرتی کانادا این است که متقاضی بتواند یک کسب و کار به راه اندازد و در آن کسب وکار، برای یک یا چند نفر شهروند یا مقیم دائم کانادا اشتغال ایجاد نماید. البته برای اخذ اقامت دائم کانادا از طریق کارآفرینی برای متخصصین صنایع غذایی، دو شرط اساسی لازم است: سرمایهی لازم، و توان و سابقهی مدیریتی.
ج) اقامت دائم کانادا با ویزای استارتای
یکی دیگر از گزینههای ورود به بازار کار صنایع غذایی در خارج از کشور اخذ اقامت دائم کانادا از طریق ویزای استارتآپ است. اساساً استارتآپ به کسب و کارهایی گفته میشود که بر اساس ایدهای خلاقانه شکل گرفتهاند و قابلیت سودآوری دارند. بر اساس همین تعریف، اخذ اقامت دائم کانادا با ویزای استارت آپ، مختص متقاضیانی است که ایده و طرحی خلاقانه برای ارائه محصولات یا خدمات در قالب یک بیزینس کوچک درآمدزا یا یک شرکت دانشبنیان دارند و گمان میکنند این ایدهی بیزینسیشان میتواند سودآور باشد. برخلاف تصور عموم، اخذ اقامت دائم کانادا با ویزای استارتآپ، مختص مهندسین آیتی و کامپیوتر نیست، بلکه تمام رشتهها، از جمله متخصصین صنایع غذایی میتوانند با ارائهی طرحی خلاقانه در زمینهی تولید و ارائهی محصولات و خدمات غذایی، درخواست اقامت دائم کانادا بدهند.
مهمترین مساله در اخذ اقامت دائم کانادا با ویزای استارتآپ، اثبات «نوآورانه بودن» و «درآمدزا بودن» ایدهی استارتآپی است. برای اثبات این دو نکته، متقاضی باید بتواند شرایط خاصی را رعایت کند. اولین شرط، آن است که متقاضیِ اخذ اقامت دائم کانادا از طریق ویزای استارتآپ، سازمانهای مسئول و مربوطه در کشور کانادا را در مورد نوآورانه بودن و سودآور بودن طرح پیشنهادی خود متقاعد سازد. در مرحلهی بعد، متقاضی باید بتواند حمایتِ مالیِ یکی از سازمانهای حامی استارتآپها در کانادا را جلب کرده و نامهی حمایت یا اسپانسرشیپ را از آن سازمان دریافت نماید. هر دوی این مراحل، لازمهی درخواست اقامت دائم کانادا با ویزای استارتآپ است.
این روش اخذ اقامت دائم کانادا اگرچه سخت و پیچیده به نظر میرسد، اما یکی از بهترین روشها برای ورود به بازار کار صنایع غذایی در خارج از کشور است.
برای ورود به بازار کار خارج از کشور و اخذ اقامت دائم کانادا از خدمات کدام موسسات مهاجرتی مجاز استفاده کنیم؟
واقعیت این است که روشهای مهاجرت به کشورهای دیگر گاه بسیار پیچدهاند و علم به آنها، نیازمند تجربه و دانش حقوقی بالایی است. نقشی که موسسات مهاجرتی مجاز در این میان ایفا میکنند نیز دقیقا همین است که دانش و تجربهی خود را در اختیار متقاضیان قرار میدهند تا فرایند مهاجرت آنان، به راحتترین و سریعترین شیوهی ممکن انجام شود. موسسات مهاجرتی مجاز در واقع نقش مشاوری امین را برای شما ایفا میکنند، به شرط آنکه شایستهی صفتهای مجاز و امین باشند. اما چگونه میتوان موسسات مهاجرتی مجاز و قابل اعتماد را شناخت و به آنها اعتماد کرد؟ جدای از جنبههای تبلیغاتی که تمام موسسات مهاجرتی مجاز درباره ی خود عنوان میکنند، یک سری شرایط هست که اگر خواستید با هر یک از این موسسات مهاجرتی مجاز وارد قرارداد شوید، حتما باید به آنها توجه کنید. موسسات مهاجرتی مجاز باید دارای شرایط زیر باشند:
- به صورت رسمی و قانونی ثبت شده باشند
- دارای وکلای رسمی دادگستری در ایران باشند
- دارای شبکهی باتجربه و گستردهای از وکلا و کارگزاران مهاجرتی در خارج از کشور باشند
- حتیالمقدور، پس از ورود شما به کشور مقصد، شما را به حال خود رها نکنند و خدماتشان تا کشور مقصد هم تداوم داشته باشد
- دارای شعبههای متعدد و گسترده در شهرهای مختلف باشند و متقاضیان بتوانند بهراحتی به آنها دسترسی داشته باشند.
- از رسانهها معتبر و فعالی در فضای مجازی برخوردار باشند
- برای تمام امور مالی، نماد اعتماد الکترونیکی داشته باشند
- اخبار و اطلاعاتشان بهروز باشد.
- نزد مشتریان پیشینشان خوشنام و معتبر باشند
- از برند معتبری برخوردار باشند
- سابقه و رزومهی کاریشان حرفهای و درخشان باشد
- به حقوق مشتریان و موکلان خود احترام بگذارند
- مسئولیتپذیر باشند
- از بیان وعدههای توخالی پرهیز کنند.
آنچه مطالعه فرودید توسط تیم تولید محتوای موسسه حقوقی- مهاجرتی رهپویان مهاجر نگارش یافته است و حاصل سالها تجربه در بررسی، مطالعه، پایش، ترجمه و تولید اخبار و اطلاعات مهاجرتی است. کارشناسان موسسهی حقوقی- مهاجرتی رهپویان مهاجر در سراسر کشور آمادهی پاسخگویی به سوالات شما عزیزان دربارهی شرایط بازار کار صنایع غذایی در خارج از کشور، روشهای اخذ اقامت دائم کانادا، یا هر موضوع و پرسش دیگری که دارید خواهند بود. برای تماس با کارشناسان و مدیران رهپویان مهاجر با شمارههای زیر تماس بگیرید:
دفتر مرکزی: شیراز- معالیآباد- ابتدای خیابان بهاران- مجتمع اداری آرین- طبقه سوم – واحد 4
تلفنهای تماس: 07136383246– 07136383392– 09120973437 –09120973427- 09122189355
دفتر تهران: تهران- خیابان فرشته- خیابان بیدار- نبش کوچه مریم غربی- پلاک 1/2 – واحد 4
تلفنهای تماس: 02122055621- 09120973437
دفتر مشهد: مشهد- سلمان فارسی، بین راهنمایی 22 و فلسطین 21، ساختمان اداری کیان، طبقه 4، واحد 8
تلفن تماس: 09151237938-09911223155-05138462543-05138462544
دفتر کرج: کرج- خیابان طالقانی- جنب پل آزادگان– ابتدای بلوار بسیج (کاج سابق)- پلاک۴۷۹- ساختمان پژواک- طبقه پنجم- واحد 13
تلفنهای تماس: 02632515881- 02632513321